contact & openingstijden
over ons & geschiedenis
Boxspring Waterbed
Droog Waterbed
Hybride Waterbed
Verstelbaar Waterbed
Waterbed Comfort
Waterbed Onderdelen
contact & openingstijden
Services / Bijzondere Diensten / Garanties
Waterbedden Gallery

Waterbed Comfort / Comfort Plus

De Soft-sider/ Softside onderdelen / schuimranden

Een Soft-sider is een waterbed waarvan het watermatras op zijn plaats gehouden wordt door een Soft-side (schuim) rand. De ouderwetse Soft-sider is volledig ingepakt door een z.g. ritstijk en heeft het uiterlijk van een gewoon matras. Let goed op de verschillen!! De huidige modernere modellen zijn de oudere modellen verre ontstegen in comfort en kwaliteit en zijn b.v. uitgevoerd met een kantelrand. Hieronder vindt u daarvan de uitleg.
Voor meer gedetailleerde uitleg met betrekking tot de verschillen, voor- en nadelen, kwaliteit etc. nodigen wij u graag uit in een van onze winkels.

 

 

De kantelbare bovenkant en de onderkant zijn beide schuin gesneden waardoor onder lichte druk van ook het schuingesneden matras de twee kantdelen op elkaar gedrukt worden. Deze ingenieuze constructie houdt de onderdeken en het laken vastgeklemd tussen de 2 delen. Hierdoor is het opmaken van het bed zeer eenvoudig.

De Soft-side kantelrand is op een doordachte wijze bevestigd op bodemplaat .

De bies die op de afbeelding geel is, zorgt voor de afwerking. Deze bies is vastgezet op een klittenband waardoor het te alle tijde mogelijk is om van bieskleur te veranderen.

Het gehele systeem staat op een plint met gewichtsverdelers. Deze plint kan gekozen worden in vele verschillende kleuren en houtbewerkingen zoals kersen, grenen, beuken, eiken, koloniaal, etc. De plint kan bovendien geleverd worden in elk gewenste hoogte. Een plinthoogte van bijvoorbeeld 30 cm. betekent een comfortabele in- en uitstaphoogte van 55 cm.

Ook is het mogelijk om de Soft-sider in elk gewenst ledikant te plaatsen.

Bij Dolfijn heeft u maar liefst keuze uit 7 verschillende softsideranden !